Iz Komunalca obećavaju čišćenje parka posle intervencije Bujanovačkih

Poše: D. Stošić

Bujanovac, 2. avgust 2021. –  „Ekipa će odmah biti poslata na teren kako bi se park očistio“,  odgovara tehnički direktor JP „Komunalac“ Semija Aliji nakon pitanja Bujanovačkih zbog čega je gradski park tokom vikenda ličio na smetlište.

Posle vikenda park  izgleda poput smetlišta i to nimalo nije prijatna slika ako znamo da je to mesto koje treba da nam bude oaza mira i uživanja. Naročito u ovim vrelim letnjim danima.

Kontejneri dodatno ruže sliku parka

U našem parku, međutim, razbacane kese, flaše, čaše… prizor koji ostavlja gorak ukus u ustima, a zelena površina u narodu poznatija kao „trava“ je spržena kao u pustinji.

Sudbina parka poslednjih godina preputena je pojedinačnim inicijativama organizacijama civilnog društva, koje povremeno osveže ovu površinu cvećem i pokupe smeće. Što se Komunalca tiče, utisak je da je park preputen sam sebi.

Na drugoj strani, krivi su i građani koji ostavljaju đubre za sobom, a sliku dodatno kvare uvek prepuni kontejneri postavljeni oko parka.

Smetlište umesto oaze

Hronični nedostatak radnika na održavanju parka i zelenila u njemu je jedan od razloga za ovakvu sliku, ali i angažovanje dela radnika oko vodosnabdevanja kao velikog problema u našoj opštini, kažu nam iz Komunalca

-Imamo posebne jedinice za čišćenje parka, ali zbog velikog protoka ljudi koji je  u ovom periodu pet puta veći naše ekipe ne stižu da očiste i centar i park, ističe Semija.

Ipak, obećava da će ovog ponedeljka jedna ekipa biti poslata u park.

Bujanovačke će pratiti da li će nadležni ispuniti obećanje dato pre svega građanima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




One thought on “Iz Komunalca obećavaju čišćenje parka posle intervencije Bujanovačkih

  1. Bratislav Lazarevic

    Nama koji zivimo oko parka ne treba „Evo jedna ekipa ce ovog ponedeljka ocistiti park“, nama treba kontinuirano i stalno ciscenje kako samog parka tako i povrsina oko parka jer je sve u kutijama, otpadu, dzakovima od mesa koji psi razvlace svuda i odpada koji se po ovoj vrucini vrlo brzo usmrdi tako da po ovoj vrelini ni prozore ne smemo nocu da otvorimo da napravimo u prostorima u kojima zivimo od smrada. Nas gradjane ne treba da interesuje da li ce pomenuti prostor da se cisti jednom nedeljno ili 2 puta dnevno, mi kao gradjani imamo pravo na dostojan zivot i da ne trpimo svakodnevni smrad otpada i razvucene kutije, kese i sav ostali otpad… Otpad u parku uglavnom prave nesavesni posetioci parka koji ga opsedaju u vecernjim satima a i da zele da odloze flasice, kese grickalica nemaju nijednu kantu u parku zato odgovorne nemoj da cudi sto jednostavno bace na zemlju. Poseban problem razvlacenja otpada su psi lutalice koji taj isti otpad razvlace desetinama metara unaokolo a park su preplavili krlezi i buve od tih istih pasa lutalica da deca i ne mogu u park da ne bi bili coporativno napadnuti od pasa i njihovih buva i krleza. U poslednjim mesecima imamo i ekipe pasa koji nam spavaju po zgradama i kojivrse nuzdu u zgradama pored svih onih finih i kulturnih ljudi-pijandura koji piju po ceo dan po okolnim prodavnicama pa kada im fino onako dodje da se malo olaksaju udju u ulaz pa to fino urade… A to je vec pitanje i za nadlezne inspekcije zasto se dozvoljava pomenutim prodavnicama da krcme alkohol po prodavnicama jel jelte to nisu kafane pa da na casicu popiju po litru zestine i gajbu piva pa kada im fino dodje zalivaju nase ulaze i zgrade da bazdimo kao tvorovi kada ulazimo u svoj zivotni prostor…

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *