Kamberijev PDD: Arifi ruši albansku koaliciju, želi SNS u vlasti

Bujanovac, 6. avgust 2021. – Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija optužuje koalicione partnere iz Demokartske partije (DP) predsednika Arifija da napadima na njihovu stranku pokušava da napravi mesto naprednjacima u lokalnoj vlasti koju sada čine samo albanske stranke.

Povod za reagovanje PDD je objava na zvaničnoj stranici Opštine Bujanovac o asfaltiranju ulice u romskom naselju, u kojoj se navodi da DP završava projekte koji su zaostali iz 2019, u vreme kad je ova stranka bila u opoziciji a Bujanovac vodili Kamberi i PDD.

PDD navodi da DP, vodeća stranka albanske koalicije, na ovaj način pokušava da napravi prostor za ulazak Srpske napredne stranke u lokalnu vlast.

“Ovakve optužbe predstavljaju pokušaje da se promeni lokalna vlast u Bujanovcu ulaskom SNS, sa kojom DP održava stalne kontakte. Uprkos nameri kabineta predsednika da narodnjake približi vlasti, PDD ostaje posvećen koaliciji, sve dok je SNS daleko od nje. Naša poruk je: Stop za SNS”, poručuju iz Kamberijeve stranke.

Dodaju da se partneri iz Arifijeve stranke blagonaklono ponašaju prema naprednjacima kako bi izbegli kritike državnih funkcionera i institucija.

”Slobodni ste u donošenju odluka, ali, što se tiče nas- SNS ne prolazi”, navode iz PDD.

Dve najbrojnije stranke koalicije, formirane prošlog leta, i ranije su imale neslaganja, o čemu su pisale Bujanovačke.

Predsednik opštine Nagip Arifi je nakon izbora na tu funkciju jula 2020. rekao za naš portal da vrata vlasti nisu zatvorena za Srbe. U koalicionom sporazumu albanskih stranaka takođe je ostavljena mogućnost ulaska u vlast srpskih stranaka koje imaju 13 odbornika u parlamentu sa 41 mestom.

DP i SNS osvojile su najviše, po 10 mandata na izborima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *