Požari oko Bujanovca pod kontrolom, šteta ogromna, nema povređenih

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 6. avgust 2021. Na teritoriji opštine Bujanovac u četvrtak su besneli požari na devet lokacija, a koliko je situacija bila ozbiljna pokazuje podatak da su na gašenju bili angažovani vatrogasci iz Leskovca i Niša i Vojska Srbije, rečeno je našem portalu u bujanovačkom Štabu za vanredne situacije.

Svi požari su potpuno ugašeni ili lokalizovani tek u petak, dva sata posle ponoći.

-Juče je gorelo u Lopardincu, Rakovcu, Letovici, imali smo katastrofalan požar u Bratoselcu, zatim problem u Krševici, Sebratu, na Bujanovačkom jezeru, Žbevcu, u Reljanu, prema Končulju i Dobrosinu – kaže načelnik Štaba Ali Aslani.

Naglasio je da na sreću niko nije stradao, ali je vatra pričinila veću materijalnu štetu, čije će se razmere tek utvrđivati.

Dodao je da je izgorelo i nekoliko kuća, na primer u Bratoslecu, o čemu su Bujanovačke već pisale.

-Zbog ozbiljnosti situacije i požara na više lokacija bili smo prinuđeni da tražimo pomoć Vojske Srbije. Mnogo nam je pomogao i JP „Komunalac“ – kaže Aslani.

Na nesebičnoj pomoći i angažovanju na gašenju požara se posebno zahvalio meštanima.

Ljudski faktor je u 90 odsto slučajeva uzrok svih požara, upozorio je načelnik Štaba.

-Molim sve građane da se maksimalno odgovorno ponašaju kako bi sprečili katastrofu u narednom periodu. Dovoljan je jedan opušak da bukne vatra i u roku od nekoliko minuta se pretvori u požar ogromnih razmera. Molim građane da ne pale vatru na otvorenom, na poljima, da ne pale strnjišta – rekao je Aslani.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *