Hančanin na optužnici Belivukove grupe

Bujanovac, 10. avgust 2021.(foto KRIK snimak ekrana)- Nakon hapšenja Veljka Belivuka i njegove grupe, zbog sumnje da je prodavao drogu uhapšen je i A. Š. iz Vladičinog Hana, koji je bio konobar u restoranu nastadionu FK Partizan.

Hančanin se po optužnici, čije je delove objavio KRIK, tereti i za silovanje mladića, prenose Južne vesti

Da je 21-godišnji A. Š. uhapšen potvrdio je u studiju TV Pink predsednik Aleksandar Vučić u emisiji u kojoj se govorilo o hapšenju i zločinima Belivukove grupe.

Tada su puštani snimci prisluškivanih telefona u kojima se čulo da je Milan Ljepoja iz Niša ubijen u kući ove kriminalne grupe u Ritopeku.

Od tada je prošlo skoro 7 meseci, a tužilac je podigao optužnicu protiv uhapšenih.

U njoj je, kako prenosi KRIK, i ime Hančanina kojem se na teret stavljaju prodaja droge i silovanje.

Hančanin je rekao da je poverenje grupe zadobio jer se isticao u šaranju grafita navijača Crvene zvezde pa su mu dali da radi i spava u prostorijama restorana na stadionu Partizan.

Tu je pre radnog vremena prepakivao različite vrste droga koje je dobijao u paketima od 100 grama u manje pakete – isprčao je A.Š. u policiji, a prenosi KRIK.

Ovaj svoj iskaz, kako piše ovaj istraživački portal, 21-godišnjak je porekao u tužilaštvu, ali je tužilac odlučio da njegovu izjavu datu policiji ipak koristi u postupku.

Mladić koji je kidnapovan ispred stadiona i uvučen u restoran i čuveni “štek” koji su na nekadašnjem JNA koristili “Principi”, grupa koji je vodio Belivuk, ispričao je još jedan zločin u kojem je navodno učestvovao A. Š.

Naime, on je mučen jer je grupa sumnjala da ih špijunira za suparnike iz “Alkatraza”.

-Oni su imali u svojoj glavi da sam ja došao tu da nameštamVelju, Mareta. Cinkarenja nije bilo, znači niti je bilo namere niti ništa – ispričao je mladić kasnije u tužilaštvu.

Prema njegovom priznanju, 22-godišnjaka iz Požarevca su, nakon što je uvučen u prostorije ispod istočne tribine, vezali za stolicu, tukli na različite načine, koristeći i bilijarski štap, prebijali prste na nogama i rukama, a na kraju ga je A. Š. i silovao.

Pušten je nakon 3 dana i ostavljen na naplatnoj rampi u Vrčinu.

Hančanin kojem se sada pripisuju 2 krivična dela je već bio poznat policiji jer je u januaru prošle godine osuđen pred Osnovnim sudom u Surdulici i bio je na uslovnoj kazni.

Prema javno dostupnim podacima, na ovu presudu se advokat mladića žalio, ali je odluka potvrđena i drugostepeno, pa je presuda postala izvršna 19. avgusta 2020. godine.

Podsetimo, kriminalna grupa čije su vođe bili Veljko Belivuk i Marko Miljković uhapšena je početkom godine.

Njima se na teret stavlja ukupno 5 ubistava i silovanje.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *