Ministarstvo : Snažna preporuka školama da se vakcinišu deca starija od 12 godina

 

Bujanovac, 13. avgust 2021. Ministarstvo prosvete „snažno preporučuje“ školama da se učenici stariji od 12 godina vakcinišu protiv kovida-19, navodi se u dopisu upućenom direktorima osnovnih i srednjih škola, u koji su Bujanovačke imale uvid.

Preporuka se sazniva, kako navode iz ministarstva, na Zaključku Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 od 28. jula ove godine.

U dopisu od 5. avgusta, koji potpisuje ministar Branko Ružić, preporučeno je i svim nastavnicima koji do sada nisu da se vakcinišu, a onima koji su se već imunizovali protiv korone je iskazana zahvalnost.

„Jer time daju doprinos kako ličnoj sigurnosti i zaštiti od epidemije, tako i zaštiti svih ostalih učesnika u obrazovno-vaspitnom radu“, kaže se u dopisu.

Preporuke ministarstva su motivisane željom „da se učenici u punom obimu vrate u školske klupe i da se obrazovno-nastavni rad od 1. septembra odvija na uobičajen način, u prostoru škole“.

Dodaje se i da će to zavisiti od aktuelne epidemiološke situacije, jer je bezbednost i zaštita zdravlja učenika i zaposlenih jedan od ključnih prioriteta ovog ministarstva.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *