Pričaj mi o svom gradu (4): Moj mali, lepi Bujanovac

Danas vam predstavljamo priču o Bujanovcu Anđele Dukadinović, studentkinje stomatologije, jedne od četvoro pobednika konkursa “Pričaj mi o svom kraju”.

13. avgust 2021. Bujanovac – iz same kovanice reči mogli biste da zaključite da je to mesto u kom se dosta zarađivao i kretao novac, gde se nekada vredno radilo i trgovalo, te je samo naseljeno mesto privuklo veliki broj mladih zanatlija i trgovaca.

Paradoksalno sa tim vremenom kada je Bujanovac dobio svoj naziv, danas, čini se, sve manje ljudi radi, manje su mogućnosti i ulaganja, a srazmerno tome deficitaran je i novac.

Moj mali, lepi Bujanovac, sa multietničkim žiteljima, verovatno bi privukao svakog hedonistu, koji voli da ćaska, pije kafu i uživa u svemu onom što Bujanovac pruža.

Mnogi bi rekli da, zbog deficita novca, i smanjenog ulaganja u opštinu i nema u čemu da se uživa.

Ja bih na to odgovorila da male stvari čine život i da lako mogu postati velike i značajne ako ih iz mane, pretvorimo u vrlinu i tako krenemo ka zajedničkom napretku.

Iako predstavljan kao nestabilno područje, naš Bujanovac jeste mirno, ušuškano mesto kome možete osetiti dušu.

Prolazeći ulicom možete ugledati Srbe, Rome i Albance koji se zajedno druže, ispijaju kafe, trguju, rade, bore se i ne mare za ono kakvim se u javnosti, kao žitelji Bujanovca predstavljaju.

Ono što ja, kao jedinka za moj rodni grad u kom sam odrasla želim da uradim, jeste da iz njega ne odem kao svi mladi i obrazovani stanovnici, već da tu ostanem i radim na još jačoj i čvršćoj vezi između tri nacije koje u njemu žive. Jednakost, mir, PROSPERITET I NAPREDAK ČITAVE OPŠTINE u svim segmentima je ono na čemu zajedničkim snagama treba raditi!
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *