Kon: Tražićemo restriktivne mere, ali sumnjam da će one biti donete

Bujanovac, Beograd, 16. avgust 2021.- Jasno je da bi trebalo doneti vrlo ozbiljne restriktivne mere, ali nisam siguran da će do toga doći iako će Krizni štab insistirati na njima, rekao je epidemiolog Predrag Kon.

Dodao je da se naredne sedmice mogu očekivati četvorocifreni brojevi novozaraženih koronom

Na pitanje o eventualnom obustavljanju festivala, svadbi i sličnih okupljanja ako broj dnevno inficiranih pređe 1.000, on je za TV Prva rekao da „festivali koji su već odobreni teško da će da se ukidaju, ali će biti zaoštreno poštovanje onoga što je neophodno” da bi se njima prisustvovalo.

„Ono što bi moglo da se krajnje zaoštri su ti kontakti gde do prenošenja najviše dolazi, a to je noćni život, muzika, sve ono što oduševljava mlade u ovo doba godine i jasno je da bi tu moralo doći do restrikcije radnog vremena, sve ono što je krajnje nepopularno. Vrlo sumnjam da će biti doneto”, rekao je Kon, prenosi Beta.

Govoreći o ubrzanju zaražavanja, on je rekao da je opšte poznato da se mere protiv korone na poštuju, a dodao je i da na epidemiološku situaciju ne utiče dominantno povratak građana sa letovanja, već ponašanje ljudi.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *