Zaposleni u Banji ne daju da se spisak sa njihovim imenima dostavi SO Bujanovac

Zaposleni smatraju da se od Banje, pod nejasnom namerom, traže određene informacije koje se mogu koristiti za dnevno političke sadržaje

Bujanovac, 18. avgust 2021. – Zaposleni u Bujanovačkoj banji, „u cilju zaštite svoje privatnosti“, ne dozvoljavaju da se spisak sa njihovim imenima i prezimenima dostavi predsedniku Skupštine opštine Bujanovac koji je to tražio na osnovu Zakona o dostupnosti informacijama od javnog značaja. Iz Banje, međutim, podsećaju da posluju otežano zbog blokada računa od strane opštinskog JP Komunalac i Lokalne poreske administracije.

U dokumentu koji je dostavljen SO Bujanovac stoji i da zaposleni smatraju da se od Banje, pod nejasnom namerom, traže određene informacije koje se mogu koristiti za dnevno političke sadržaje, a u kojima oni ne žele da učestvuju svojim imenom i prezimenom.

U dokumentu sa pečatom i potpisom direktora Banje piše da se zapošljavanje u ovoj ustanovi obavlja isključivo putem konkursa, i da je svaki od 51 radnika u stalnom radnom odnosu na taj način dobio posao.

Podsećaju da je Specijalna bolnica za rehabilitaciju Bujanovačka banja osnovana odlukom Vlade R.Srbije, i da posluje sredstvima u državnoj svojini, te da svi državljani Srbije mogu pod jednakim uslovima konkurisati za radno mesto:

„Ustanova se finansira isključivo iz sopstvenih prihoda, prodajom svojih usluga na slobodnom tržištu po tržišnim uslovima, pod kojim je i pružanje usluga RFZO-u (koliko usluga,toliko i nadoknade). Ukratko ne ostvarujemo nikakve prihode prenosom iz budžeta iz bilo kog državnog organa, organizacije ili organa lokalne samouprave“, stoji u odgovoru Banje.

Konstatuje se i da Banja otežano posluje a da zaposleni ne primaju redovnu platu zbog blokade osnovnog računa.

„Osnovni račun je u blokadi već duže vreme, nekoliko desetina miliona dinara, od kojih je najveći poverilac javno preduzeće Komunalac, sa učešćem u ukupnoj blokadi 65% za nepružanje usluga –isključivo neiznošenja smeća.
Takođe želimo da Vas informišemo o sporu sa lokalnom poreskom administaracijom opštine Bujanovac, koja je u 2017. i 2018. godini po osnovu knjigovodstvenog stanja,na nepodobnim dokumentima za knjiženje, prinudnim putem naplatila 5,2 miliona dinara o čemu je ova ustanova povela sudski spor za sticanje bez osnova i povraćaj tako naplaćenih sredstava“, navode iz Banje.

Kako su Bujanovačke ranije objavile, predsednik bujanovačke Skupštine Enver Ramadani zatražio je, na osnovu Zakona o dostupnosti informacijama od javnog značaja, od svih državnih institucija u opštini da ga informišu o broju zaposlenih i funkcijama koje obavljaju.

-Važno je da imamo uvid u zastupljenost etničkih grupa u državnim organima – naveo je Ramadani u obrazloženju svog zahteva.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *