Nadležni obećali saniranje zgrade Matične službe u selu Klenike

Bujanovac, 19. avgust 2021. – Povodom urušavanja zgrade Matične službe i biblioteke u selu Klenike, o čemu su Bujanovačke pisale, nadležni u lokalnoj samoupravi Bujanovac navode da je proces oko rekonstrukcije ovog objekta započet.

-Ekipa Odeljenja za investicije i razvoj je izašla na teren, građevinski inspektor je izvršio premer i predračun i postupak je u službi nabavke, kaže načelnica Fazila Azemović.

Ona navodi da je neophodan i projekat sanacije jer se radi o objektu koji je težak za rekonstrukciju zbog dugogodišnjeg neodržavanja, a što sve zajedno zahteva poštovanje određene procedure.

-Javnost treba da zna da to nisu stvari koje se planiraju na početku godine, koje su izvesne da će se desiti, uz to mi moramo da postupamo i po zakonima, kaže sagovornica.

Sa ovim problemom čelnike opštine upoznali su sami zaposleni u Matičnoj službi još početkom juna, kada je i započet postupak rešavanja ovog problema.

Od zaposlenih, međutim, nismo uspeli da dobijemo odgovor na pitanje “kako je raditi u zgradi koja se urušava” jer im nije dozvoljeno da daju izjave.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *