Kamberi Vučiću: Zašto ne želite dijalog sa Albancima Doline

Bujanovac, 22. avgust 2021.- Šef poslaničkog kluba „Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“ u Skupštini Srbije Šaip Kamberi reagovao je na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o dijalogu u Briselu, pozivajući da se nastavi i dijalog sa „izabranim predstavnicima Doline“.

Kamberi je na Fejsbuku napisao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o dijalogu u Briselu, izjavio je da će Srbija uvek učestvovati u dijalogu, kad god je pozovu, ali da ne vidi mnogo smisla u dijalogu sa Kurtijem, jer on samo govori o prošlosti, a ne o budućnosti.

„Vučić je čak dodao da je država koju vodi uvek spremna za pregovore, jer po njemu proces dijaloga utiče na smanjenje tenzija između Srba i Albanaca“, naveo je Kamberi, upitavši zašto je blokiran „dijalog sa izabranim predstavnicima Doline“?

„Mi Vas čekamo godinama za stolom za dijalog koji ste napustili. Pošto ste za takav dijalog, nastavimo dijalog o budućnosti u korist smanjenja tenzija između Albanaca i Srba. Dakle, sa Dolinom i za Dolinu, ne želite nikakav dijalog i pregovore, niti uticaj na smanjenje tenzija između Srba i Albanaca, a sa druge strane, hoćete dijalog na Kosovu i za Kosovo samo po vašim željama“, napisao je Kamberi na Fejsbuku.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *