Krizni štab danas i o Kovid propusnicama

Bujanovac, Beograd, 24. avgust 2021. (Foto Danas)- Sednica Kriznog štaba biće održana danas u 16 časova, a prema nekim najavama moguće je da jedna od mera bude uvođenje kovid propusnica.

Na sednici će biti reči o trenutnoj epidemijskoj situaciji, početku školske godine, kao i povećanju stepena vakcinacije.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek rekao je za RTS da će se na sednici Kriznog štaba odlučivati o novim merama, ali nije precizirao o čemu će se tačno razgovarati.

Istakao je da će Krizni štab sigurno doneti nove mere jer sa, kako kaže, postojećim stanjem i postojećim merama ne možemo čekati septembar.

Profesor Radmilo Janković, zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, rekao je za RTS da će Krizni štab i Vlada ići u pravcu kovid propusnica.

„Nešto se mora učiniti, mislim da smo dostigli maksimum sa vakcinacijom, ne mislim da se sada može još mnogo toga učiniti apelima“, naveo je Janković i dodao da je necivilizacijski da neko dođe u bolnicu, da ne može da se vakciniše iz zdravstvenih razloga i da ga zarazi zdravstveno osoblje.

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je potvrđeno 1.837 novih slučajeva zaraze, a preminule su 4 osobe.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *