Da li će bujanovački đaci u školske klupe ili na onlajn nastavu odlučiće opštinski Štab

Piše: D. Stošić
Bujanovac, 26. avgust 2021. Kako će se posle 1. septembra odvijati nastava u školama na teritoriji opštine Bujanovac zavisiće od odluke opštinskog Štaba za vanredne situacije koji će procenjivati da li je Bujanovac u zelenoj, žutoj ili crvenoj zoni po pitanju epidemiološke situacije sa korona virusom.

Srednjoškolci će od 1. septembra ponovo sesti u klupe, a ukoliko se epidemiološka situacija promeni odluka o modelu nastave se donosi na nivou lokalne samouprave.

Po rečima direktorke Srednje škole “Sveti Sava” Biserke Jović, kada škola dobije informaciju o epidemiološkoj zoni, napraviće operativni plan za sva tri modela  i dostaviti Ministarstvu prosvete.

-Kada saznamo u kojoj smo zoni odlučujemo se za odgovarajući model nastave, jer se u uputstvu Ministarstva, koje smo juče dobili, kaže da ako smo u zelenoj zoni svi pohađamo nastavu, žuta zona uslovljava podelu na grupe-jedan dan nastava u školi, drugi dan nastava onlajn, dok crvena podrazumeva celokupno odvijanje nastave onlajn i iskreno se nadam da do toga neće doći – ističe Jović za Bujanovačke.

Ona je dodala da su razrađeni modeli i za prijem učenika prvog razreda srednje škole.

– Ako nam vremenske prilike to dozvole roditeljski sastanak i upoznavanje sa učenicima će biti održano na sportskom terenu u dvorištu škole, kao i prošle godine, u suprotnom u fiskulturnoj sali i holu škole uz poštovanje svih preporučenih mera – kaže direktorka.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je osnovnim i srednjim školama uputstva za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada i priloge u vezi sa primenom epidemioloških mera u školama.

Inače, broj obolelih u Bujanovcu je u porastu, što je uzrokovano svadbama sa velikim brojem gostiju, kako je ranije danas ocenio epidemiolog vranjskog Zavoda za javno zdravlje Slađan Stanković.

Po najnovijem izveštaju Zavoda, tokom jučerašnjeg dana kovid je potvrđen kod 22 meštana opštine Bujanovac, dok je za tri dana obolelo 57 građana.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *