Bože pravde u školama 1. septembra i sa telefona ili kompjutera

Bujanovac, Beograd, 30. avgust 2021. (Foto maturanti arhiva)- Ministar prosvete Branko Ružić najavio je da će ova školska godina 1. septembra u svim školama u Srbiji početi intoniranjem državne himne “Bože pravde”.

Pojašnjavajući za Danas ovu najavu,  u Ministarstvu kažu da, ukoliko škola nema razglas, himnu treba pustiti u svakoj učionici na prvom času nastave koristeći muzički uređaj, kompjuter ili telefon.

„Prvi put u istoriji to činimo i važno je da kao građani poštujemo svoju zastavu, grb i himnu i time na najlepši mogući način čuvamo svoj identitet“, rekao je ministar Ružić u intervjuu Večernjim novostima.

Ružić je ranije rekao da će nastava u školama početi regularno, kao i da će epidemiološka situacija sa korona virusom biti praćena, te da će odluke biti prilagođavane u slučaju potrebe.

Kako je naglasio „ponosan je što će školska godina početi normalno“ i što je doneta odluka da 1. septembar u svim školama širom Srbije otpočne intoniranjem ili izvođenjem državne himne „Bože pravde“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *