Ambasador OEBS prvi put u Bujanovcu, razgovara sa predstavnicima Roma, Albanaca i Srba

Bujanovac, 31. avgust 2021. (Foto OEBS)- Šef Misije OEBS-a u Srbiji Jan Bratu dolazi u sredu u Bujanovac gde će se sastati sa čelnicima lokalne samouprave i političkim predstavnicima Albanaca, Roma i Srba- saznaju Bujanovačke.

Bratu će se najpre sastati sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem, posle čega je predviđeno obraćanje medijima, a zatim slede susreti sa njegovim zamenikom Šćiprimom Muslijuem, i šefom lokalnog parlamenta Enverom Ramadanijem.

Bratu će nakon toga imati odvojene sastanke sa narodnim poslanikom i predsednikom Odbora SNS Nenadom Mitrovićem, predstavnikom SPS Stojančom Arsićem, predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Ragmijem Mustafom, i na kraju sa predstavnicima Roma Kenanom Rašitovićem i Ademom Salihijem.

Ovo će biti prva poseta Bujanovcu norveškog karijernog diplomate Jana Bratua, koji je na dužnost šefa Misije OEBS-a u Srbiji stupio 6. januara ove godine.

Kako nam je nezvanično rečeno, Bratu želi da se upozna sa političkim i drugim prilikama u Bujanovcu i odnosima 3 etničke zajednice.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *