Milica Prkić, bujanovačka kraljica snage i brzine

Piše D.Stošić

Bujanovac, 31. avgust 2021. – Milica Prkić, mlada sportistkinja iz Bujanovca, pobednica je Internacionalnog takmičenju u Crossfit-u pod nazivom „FORTFIGHT 2021“ održanom u Sremskim Karlovcima proteklog vikenda.

-Ovo je za mene veliki uspeh. Pripremala sam se samo dve nedelje, pa je ovo prvo mesto došlo neočekivano. Pojedini setovi vežbi su baš bili fizički zahtevni, ali nisam odustajala, kaže za naš portal Milica.

Ne toliko zbog jake konkurencije, kako kaže, koliko zbog povrede leđa koju nije izlečila, ova pobeda joj je još slađa jer je „uspela da se vrati i pobedi sebe“.

– Crossfit je funkcionalni fitnes, malo teži od običnog jer obuhvata vežbe sa jačim intenzitetom. To je spoj najkorisnijih elemenata iz gotovo svih sportova, pre svega trčanja, dizanja tegova, gimnastike, plivanja. Cilj je razvoj i usavršavanje snage, sile, izdržljivosti i brzine, kaže nam ona.

Uspeh ove devojke je utoliko veći ako znamo da je reč o „mladom“ sportu koji je skoro počeo da se razvija u Srbiji.

Takmičenje ima 6 kategorija, organizovano je u dva dana sa četiri treninga po danu, a naša mlada Bujanovčanka je bila najbolja u „Scaled“ kategoriji u kojoj je učestvovalo još oko tridesetak devojaka.

Održano je u organizaciji „CrossFit NS“ uz učešće velikog broja takmičara iz drugih zemalja poput Amerike, Kuvajta, Nemačke, Grčke, Rumunije, Makedonije, Bosne i Hercegovine.

Milica ima 24 godine, završila je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, Crossfit trenira skoro 3 godine, trči polumaratone i radi kao trener.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *