Polazak u 1. razred: Roditelji uzbuđeniji od dece

Piše D.Stošić

Bujanovac, 1. septembar 2021. – U dvorištu bujanovačke Osnovne škole “B.Radičević” prvake su pesmom i igrom dočekali njihovi stariji školski drugovi.

Priredba, podela rančeva i školskog pribora, govor dobrodošlice i upoznavanje sa svojim učiteljima je po rečima Dušice Dobardzijev, mame male Mile, nešto što će, sasvim sigurno, i prvaci i njihovi roditelji pamtiti.

Nadovezuje se Petrina mama Marina Mitić:

– Ima tu i treme i malo konfuzije zbog radosti ali polazak u školu i prvi razred svi pamtimo, kaže za Bujanovačke ponosna majka prvaka i dodaje “da je sam događaj stresniji za roditelje nego za dete”.

Zadovoljstvo ne kriju ni učitelji koji će se sa prvacima družiti naredne četiri godine, a ponajviše se raduju “normalnom” početku školske godine i neposrednoj nastavi.

– Nadamo se da ćemo ove školske godine proći bez turbulencija oko kovida kako bismo decu naučili svemu, a pre svega da im škola bude zanimljiva i da se oni u njoj lepo osećaju, kaže nam učitelj Slađan Petrović Djusa

Prvacima i roditeljima obratio se i direktor škole Nenad Tasić poželevši im dobrodošlicu i puno uspeha u radu

-Nadam se da će vam to biti najlepši deo detinjsta i naglašavam da se polaskom u školu ne završava igra, ona samo dobija drugačije značenje i u funkciji je učenja, poručio je direktor  škole.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *