Koordinaciono telo: Jednonacionalna vlast u Bujanovcu nije naš problem

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 2. septembar 2021. Jednonacionalna vlast u Bujanovcu je političko pitanje i nije u nadležnosti Koordinacionog tela (KT), poručio je nakon sastanka sa političkim liderima Srba predsednik ovog tela Zoran Stanković. „Razgovarali smo o novcu iz Koordinacionog tela namenjenom za projekte u srpskim sredinama“, kaže Stanković.

Od nešto više od 100 miliona dinara, koliko je KT ukupno izdvojilo za Opštinu Bujanovac u ovoj godini, za srpske sredine je predviđeno 38 miliona.

Razgovarali smo o tome da ta sredstva moraju da budu upotrebljena onako kako je predviđeno budžetom. Dakle, za projekte vodosnabdevanja u Žbevcu i drugim selima, kanalizacione mreže, učeničke stipendije i putne troškove za decu – rekao je Stanković.

Po njegovim rečima, Koordinaciono telo rešava životne konkretne  probleme građana i ne bavi se politikom.

-Jadnonacionalna vlast u Bujanovcu je političko pitanje i to neka rešavaju oni koji su nadležni za to, koji odlučuju i dogovaraju se – kaže Stanković.

Cilj KT-a, naglasio je on, jeste da srpska zajednica bude zadovoljna radom lokalne samouprave, a kako će vlast biti organizovana je na političkim činiocima.

Narodni poslanik i šef SNS u Bujanovcu Nenad Mitrović, koji je prisustvovao sastanku, rekao je da se razgovaralo i o aktuelnoj političkoj situaciji i „svealbanskoj“ vladajućoj većini u opštini.

-To je svakako nezaobilazna tema. Za godinu dana vlasti ove albanske koalicije bilo je toliko diskriminacije lokalnih Srba. Mi tražimo da Koordinaciono telo ima jednak odnos prema svim žiteljima opštine, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost – rekao je Mitrović.

Ocenio je da realizacija nekih projekata u srpskim sredinama odvija usporeno i da će se nastaviti razgovori sa ciljem da se ono što je planirano završi do kraja godine.

Pored Mitrovića, sa šefom Koordinacionog tela su razgovarali i Stojanča Arsić i Božidar Anđelković, predstavnici lokalnog odbora SPS-a, i Miodrag Milković i Boban Pavlović, čije stranke su deo koalicije okupljene oko SNS.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *