Ovo je Bujanovčanin ubijen u Gnjilanu (foto)

Žrtva Bakuš Veseli

Bujanovac, 13. septembar 2021.- Muškarac iz Bujanovca ubijen je u Gnjilanu u nedelju uveče dok je pio kafu u kafiću kod parka u tom gradu- prenosi prištinska Koha.

Prištinski Index online prenosi, pozivajući se na policijske izvore, da je jedan od osumnjičenih za ubistvo Lirim Jakupi zvani Nacista, bliski rođak žrtve, zbog neraščišćenih imovinskih odnosa u familiji.

Koha prenosi da je ubijeni muškarac star 50 godina pio kafu kada su na njega u nedelju oko 19:45 sati pucale dve osobe koje su se posle toga udaljile u pravcu autobuske stanice.

Prema rečima naših albanskih izvora, žrtva je Bakuš Veseli, bliski rođak Lirima Jakupija zvanog Nacista, jednog od komandanata OVPMB, za kime je u Srbiji na snazi poternica zbog nekoliko teških krivičnih dela.

Optužnica vranjskog Višeg tužilaštva tereti Jakupija između ostalog i za ubistvo pripadnika Bezbednosno-informativne agencije Selvera Fazlijua u Bujanovcu 2013.

Lirim Jakupi Nacista

Jakupi je i na Kosovu hapšen, ali je 2017. pred tamošnjim pravosuđem oslobođen svih optužbi.

Njegov ubijeni rođak, navode naši izvori, nije bio povezan sa kriminalom, važio je za boema sklonog dobrom provodu i nije važio za konfliktnu ličnost.

Kosovska policija saopštila je da intenzivno traga za osumnjičenima za ubistvo Bakuša Veselija.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *