Rođacima predsednika opštine i skupštine Bujanovac od Koordinacionog tela 4 miliona

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. septembar 2021. Porodična firma predsednika Skupštine opštine Bujanovac Envera Ramadanija i firma bliskog rođaka predsednika opštine Nagipa Arifija dobile su od Koordinacionog tela (KT) gotovo 4 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Jedan od članova komisije koja je odlučivala o dodeli subvencija iz KT preduzetnicima u Bujanovcu bio je i Sali Salihi, šef kabineta Nagipa Arifija, saznale su Bujanovačke u Koordinacionom telu.

„Unikat d.o.o.“ izvor APR

Firma „Unikat d.o.o.“, čiji je direktor Veton Ramadani, brat predsednika Skupštine Envera Ramadanija, dobila je 2,87 miliona dinara, a „Giga Trends“ u vlasništvu Sameta Arifija, po saznanjima Bujanovačkih bratanca predsednika opštine, iz budžeta KT dobija 1,06 miliona dinara.

Kako nam je rečeno u KT, komisija koja je vrednovala projekte preduzetnika za dodelu subvencija sastavljena je od po jednog predstavnika lokalne samouprave Bujanovca, Preševa i Medveđe i predstavnika ministarstava Vlade Srbije.

„Giga Trends“ Izvor APR

Komentar na činjenicu da je od 19 miliona za bujanovačke preduzetnike gotovo 4 dodeljeno firmama čiji su vlasnici u bliskim rodbinskim vezama sa čelnicima opštinske vlasti nismo dobili do objave teksta.

Na naš poziv i sms poruku sa pitanjem da li je uticao da se preduzeću čiji je formalni vlasnik njegov rođeni brat dodeli novac predsednik Skupštine Ramadani nije odgovorio.

Bez odgovora je ostalo i pitanje upućeno šefu Arifijevog kabineta, Saliju Salihiju.

Bespovratna sredstava iz KT ove godine je dobilo 9 firmi iz Bujanovca, odnosno 19 iz sve tri opštine na jugu zemlje.

Konkurisalo je ukupno 25 firmi, rekli su nam u KT.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *