fbpx

Vučić: Jug Srbije nam čini vojsku

 

Bujanovac, 16. septembar 2021. – Najveći broj vojnika, od ugovoraca do oficira, dolazi sa juga Srbije, rekao je u sredu predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska vojne opreme na Ušću.

 Vučić je dodao da se povećanjem plata mora raditi na tome da i ljudi iz drugih krajeva Srbije budu zainteresovaniji za vojsku.

– Jug Srbije nam čini vojsku. Mnogo je bolja popunjenost sa juga nego Beograd i Vojvodina. Naša junačka Toplica, možda je uvek najviše volela vojsku – rekao je Vučić, pišu Južne vesti.

Preduslov za ostanak i zaposlenje u Vojsci je dobrovoljno služenje vojnog roka, a starešine ističu da se na jugu 50 odsto vojske odluči na taj korak, dok je na severu Srbije taj procenat između 10 i 15 odsto

Nedavno je ministar odbrane Nebojša Stefanović najavio donošenje odluke o uvođenju redovnog služenja Vojske, navodeći da će vojni rok trajati 6 meseci, i da će se u vojsku ići ne zbog čišćenja kasarni, već zbog sticanja vojničkih veština

Povodom jučerašnjeg Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, predsednik Vučić I predstavnici Vojske prisustvovali su prezentaciji vojne opreme na Ušću.

 

 

 

 

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.