Deca iz škola „Sveti Sava“ i „Sezai Suroi“ zajedno čistili grad

Piše D.Stošić

Bujanovac, 17. septembar 2021. – Učenici bujanovačkih srednjih škola “Sveti Sava” i “Sezai Suroi” zajedno su čistili grad u akciji pod sloganom “Jer volimo prirodu”.

Više od 50 učenika čistilo je divlju deponiju kod bujanovačkog Motela istovremeno odvajajući otpad, nakon čega su plastika i staklo poslati na reciklažnu deponiju.

– Uvek se pridružujem ovakvim inicijativama i verujem da smo svi zajedno uspeli da pošaljemo pozitivnu poruku svim građanima. Da smo pokazali kako treba održavati okolinu čistom – rekla je učesnica akcije Anduena Haziri

– Zaista je bio veliki odziv đaka za ovu ekološku akciju iz obe škole i mislim da smo dali dobar primer kako treba brinuti o čistoći grada u situaciji kada divlje deponije niču na svakom ćošku –kaže Bogdan Matić, volonter Udruženja „Građanske incijative“.

Po rečima korodinatorke „Građanskih inicijativa“ na terenu Tube Avdiji, veliki broj mladih je kroz ovu akciju želelo da svoj grad učini lepšim i čistijim mestom za život.

 -Možda je najlepše to što su poželeli veći broj ovakvih akcija – kaže ona za Bujanovačke.

Ekološka akcija je sprovedena u sredu, u organizaciji „Građanskih inicijativa“ a uz podršku lokalnih organizacija “The Future” i “Ekološko društvo”.

 

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *