Počelo skidanje tablica na prelazima ka Kosovu, velika gužva na Končulju

Bujanovac, 20. septembar 2021. (Foto Kosovo online)- Kosovska policija počela je da na administrativnim prelazima skida registarske tablice Srbije a vozačima se daju probne oznake Kosova, potvrdili su za Bujanovačke nezvanično policijski izvori na prelazu Končulj.

Kako dodaju, na ovom prelazu trenutno (ponedeljak oko 11:30h) je velika gužva.

Kako nam javljaju čitaoci, zbog zamene tablica stvara se gužva na prelazima Končulj i Mučibabe kod Preševa.

Kosovski mediji javljaju da je veliki broj Srba okupljen na prelazima na severu Kosova Brnjak i Jarinje, gde su raspoređene snage specijalne kosovske policije Rosu.

Portal Kosovo onlajn prenosi da je prelaz Jarinje blokiran u oba pravca, a nezadovoljni Srbi sa severa Kosova okupili su se kako bi izrazili protest zbog odluke prištinskih vlasti da uvede recipročne mere prema Srbiji i naloga da sva vozila sa srpskim registarskim tabicama pri ulasku na Kosovo moraju da stave probne kosovske tablice.

Kosovska policija je još juče u tu svrhu na prelazima instalirala nekoliko montažnih kontejnera, a od jutros su prelaze Brnjak i Jarinje zaposeli i pripadnici specijalne policijske brigade Rosu, koji se prema informacijama sa terena nalaze raspoređeni širom severa Kosova.

Sa narodom okupljenim na Jarinju nalaze se i predstavnci Srpske liste, koji su zatražili od Beograda i međunarodne zajednice da im pomogne u rešavanju ovog problema.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *