Svi građani Bujanovca plaćaju dug za struju Komunalca od 2,6 miliona

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. septembar 2021. Opština Bujanovac subvencioniše JP „Komunalac“ u ovoj godini sa 8,7 miliona dinara, od čega 2,6 miliona dinara novca građana ide za dug za struju komunalnog preduzeća.

Opština već više godina otplaćuje dug za struju JP „Komunalac“ kroz reprogram, po kojem se na godišnjem nivou izdvaja nešto više od 10 miliona dinara.

A na šta će biti trošene subvencije od opštine predviđeno je Posebnim programom JP „Komunalac“, koji je u ponedeljak usvojila lokalna Skupština.

Program sadrži 7 projekata, od kojih je najvredniji izgradnja atmosferske kanalizacije u ulicama kod gradskog parka (Vuka Karadžića i Braće Stošić), čija realizacija je u toku.

Za ovaj poduhvat JP „Komunalac“ naplaćuje 3,55 miliona dinara.

-Predviđena je ugradnja 535 dužnih metara cevi, a ostalo je da se uradi još oko 100 metara. Očekujemo da to bude završeno za 5-6 dana – rekao je na sednici Skupštine Ruždi Halili, šef Privremenog organa koji upravlja komunalnim preduzećem.

Druga stavka po vrednosti u programu je reprogram duga za struju JP „Komunalac“, za šta će opština platiti 2,6 miliona dinara, koliko iznose tri mesečne rate.

Projekat koji je već završen, kako je rekao Halili, jeste izgradnjafekalne kanalizacione mreže u Ulici Carice Milice, vredan 700.000 dinara.

Planirana je i ista takva mreža u Ulici Rašiti Bedruš u Velikom Trnovcu (193.000 dinara), kanalizaciona mreža u centru ovog sela (435.000 dinara) i kanal za atmosfersku vodu u Ulici Veljka Vlahovića (300.000 dinara).

Sa 500.000 dinara se finansira izgradnja vodovodne mreže u sokaku u Velikom Trnovcu prema Turiji i u sokaku prema reci, što košta 421.000.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *