Korona u dva odeljenja u školi „Sveti Sava“

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 21. septembar 2021. – Zbog blagog pogoršanja epidemiološke situacije u dva odeljenja u bujanovačkoj Srednjoj školi “Sveti Sava” nastava se odvija po tzv. “žutom” modelu, odnosno kombinovano. Među zaposlenima je kovid infekcija potvrđena kod dva nastavnika.

– Reč je o odeljenjima u prvom i drugom razredu, u kojima je ukupno 5 kovid pozitivnih učenika, uključujući i učenike koji se nalaze u izolaciji zbog bliskog kontakta sa obolelima kako bismo sprečili širenje kovida – rekla je za Bujanovačke direktorka Biserka Jović.

Ona je za Bujanovačke pojasnila da “žuti” model podrazumeva podelu učenika u dve grupe, tako da jedna pohađa nastavu u školi, a druga grupa kod kuće – onlajn.

– Od juče imamo i dva kovid pozitivna nastavnika –  kaže  direktorka.

Za razliku od Svetosavaca, u bujanovačkoj Srednjoj školi „Sezai Suroi“ po rečima direktora Zejnija Fejzulahua, epidemioločka situacija je pod kontrolom i nastava se odvija u školskim klupama.

– Zvanično imamo samo jednog pozitivnog učenika tako da nije bilo potrebe da menjamo uobičajen način nastave – rekao je Fejzulahu.

Podsetimo, mogući modeli nastave u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije jesu žuti koji podrazumeva kombinovanje neposredne i onlajn nastave, i crveni model kada se celokupna nastava izvodi onlajn.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *