Dečija nedelja u Bujanovcu: Razmena igračaka, predstava, sport

Piše: D. Stošić

Vesna Aleksić

Bujanovac, 1. oktobar 2021. – Zbog nepovoljne epidemiološke situacije bujanovački vrtić “Naša radost”  i ove godine će Dečiju nedelju obeležiti u prostorijama i dvorištu vrtića, rekla je za naš portal Vesna Aleksić, pedagog u vrtiću.

“Dete je dete da ga volite i razumete” je moto ovo godišnje Dečije nedelje koja se tradicionalno obeležava početkom oktobra u cilju ujedinjenja svih društvenih aktera radi poboljšanja položaja deteta.

– Jedan od ciljeva “Dečije nedelje” jeste i ukazivanje na odgovornost koju, ne samo porodica, već i sve obrazovne institucije imaju u zaštiti dece – kaže Aleksić.

Dodaje i da će ovogodišnja Dečija nedelja biti obeležena u duhu zaštite i promocije dečijih prava i podsećanja da kao društvo treba da činimo više kako bi se sva deca osećala zaštićeno i voljeno.

Kroz ovogodišnji program bujanovačkog vrtića u okviru Dečije nedelje naši mališani će naučiti više o solidarnosti izradom igračaka i njihovom razmenom među sobom pod sloganom “Deca deci”, uživaće u predstavi njihovih vaspitača “Sudija jež”, sportskim aktivnostima, a naće izostati ni poruke za bake i deke.

Dečija nedelja je najveća manifestacija za decu koju obeležavaju sve obrazovane instistucije u zemlji

Ove godine se održava od 4. do 10. oktobra.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *