Behluli: Kurti i Vučić kao pelivani u cirkusu

Piše: Nedžat Behluli

Bujanovac, 4. oktobar 2021.- Tresla se gora, rodio se miš!

Gde smo bili? Nigde!

Šta smo radili? Ništa!

Ali važno je da smo pobedili!

Ovako nekako obratili su se Vučić i Kurti svojim biračima posle deblokade Jarinja.

Ali, trebalo je da javnosti objasne još ponešto…

Vučić je, recimo, ostao dužan odgovor na ovo pitanje: Ako je „Kosovo srce Srbije“, zašto je dizao avione, helikoptere i slao tenkove na deo svoje države? I zašto je nagovorio Srbe da sami sebe zatvore, jer su blokirali Jarinje i Brnjak koje Albanci ionako ne koriste?!

Kurti bi trebalo da nam kaže: Ako u teritoriju nezavisnog Kosova spada i deo severno od Mitrovice i Ibra, zašto je na stanovnike države čiji je premijer slao specijalne snage?

Naravno, uzalud ćemo čekati njihova objašnjenja.

Jer sve što se dešavalo protekle dve nedelje ličilo je na seoski vašar na kojem pelivani idu okolo i uz viku i galamu pokazuju mišiće i prete jedan drugom, a posle bude – cirkus!

Naš narod ima odličnu izreku za to: tresla se gora, rodio se miš!

I, zamislite, u ovu situaciju se uključili i neki mravi, albanski političari iz Preševske Doline. Pokušali su da se naprave važni, davali su izjave i komentare o visokoj politici i govorili kako bi oni uredili odnose između dve države, iako do sada nisu pokazali sposobnost da urede ni svoje dvorište, odnosno ono za šta su u Bujanovcu zaduženi.

Alo, bre, ko vas pita ili uopšte sluša za nešto!

Samo, nije ova glupost smešna!

Srbija i Kosovo su se svojim ponašanjem u ovom slučaju, kad su međusobni odnosi u pitanju, vratili tamo gde su i bili pre deset godina, i tako se stalno vrtimo u krug.

A vreme prolazi, deca rastu i ljude stare. Ide život…
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *