Radikali: Arifi da objasni Božinjevčanima na šta troši njihov novac

Bujanovac, 9. oktobar 2021. Pčinjski okružni odbor Srpske radikalne  stranke traži od opštinske vlasti u Bujanovcu da “stanovnicima sela Božinjevac obezbedi osnovne uslove za život.”

“Sramota je da stanovnici sela Božinjevac u 21. veku, imaju probleme sa snabdevanjem vodom zato što pumpa za vodu nema dovoljno jak napon da snabdeva sve delove sela. Posebno, sramota je da u pojedinim delovima sela nijedna mašina ne može da radi zato što je „slaba” struja. Nažalost, veliki deo sela nema čak ni asfalt, ali ima uvećane račune za vodu”, kaže se u saopštenju radikala.

Po njima, takvo stanje u Božinjevcu, kako kažu, prava je slika i prilika nesposobne opštinske vlasti u Bujanovcu.

“Svi znamo da bi se ovi problemi mogli lako rešiti, da postoji samo malo dobre volje kod bujanovačke vlasti. Očigledno je da oni tu volju nemaju, jer da su je imali, ovi problemi bi odavno bili rešeni. Mi, srpski radikali, pozivamo predsednika bujanovačke opštine da poseti Božinjevac i da objasni meštanima ovog sela za šta troši novac koji uzima od njih na ime naplate poreza na imovinu i drugih dažbina”, navode oni.

U saopštenju se navodi da struja, voda, asfalt, javna rasveta i kanalizacija nisu nikakav luksuz i da bi to trebalo da zna predsednik opštine.

“To su osnovni uslovi za život u 21. veku. Ukoliko predsednik opštine to nije sposoban da obezbedi svim stanovnicima podjednako, treba da podnese ostavku. Neka se bavi nekim drugim poslom. Besmisleno je da zamajava svoje sugrađane”, kažu radikali.

Oni su konstatovali da u Božinjevcu žive pošteni, vredni i čestiti ljudi koji ne zaslužuju da budu građani drugog reda, te da niko nema pravo da ih ponižava i da im otežava ionako težak život.

“Naš cilj je jasan. Mi želimo da stanovnici ovog sela ostanu da žive na ognjištima svojih dedova, a ne da sreću traže po tuđem svetu”, zaključuju radikali.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *