fbpx

Pokretanje proizvodnje duvana u Bujanovcu, Opština zove zainteresovane

Bujanovac, 13. oktobar 2021. (foto ilustracija) – Poljoprivrednici u opštini Bujanovac  koji su zainteresovani za gajenje duvana treba da se jave Službi za poljoprivredu u Opštinskoj upravi.

Kako se navodi u saopštenju iz lokalne samouprave, Agrarna komora poljoprivrednih proizvođača Srbije i opština Bujanovac  postigli su  dogovor da pomognu  poljoprivrednicima da počnu ponovo da se bave proizvodnjom duvana.

„Možemo sa sigurnošću reći da bi Agencija za duvan vrlo rado izdala  sve potrebne dozvole  da se ponovo pokrene proizvodnja  u opštini Bujanovac gde se tradicionalno proizvodio najkvalitetni duvan u regionu. Obezbeđena je i firma koja bi napravila ugovore sa proizvođacima i koja bi garantovala siguran plasman cele proizvodnje po tržižnim uslovima na zadovoljstvo obe strane“, poručuju iz Opštine.

Dogovoreno je, dodaje se, da se urade kvalitetne pripreme za 2022. godinu kako bi se uradilo sve što je potrebno, kako po Zakonu, tako i u agroekonomskom roku da bi  proizvodnja bila uspešna.

Potreban je spisak potencijalnih proizvođača, površine sa katastarskim brojevima parcela na kojima bi se sadio duvan, kao i mesta gde bi se duvan proizvodio.

Služba za poljoprivredu poziva sve potencialne proizvođače da se jave za registraciju  u kancelariju br.308 u zgradi Opštine Bujanovac ili  putem popunjenog obrasca koji se može naći na internet stranici www.bujanovac.rs, a treba ga poslati na imejl adresu: poljoprivreda@bujanovac.rs.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *