Poplave u centru Bujanovca zbog grešaka prilikom asfaltiranja

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 13. oktobar 2021. – Da je mreža atmosferske kanalizacije i nivelacija urađena kada je za to bila savršena prilika – pre asfaltiranja glavne ulice prošle godine –  zadržavanja vode i poplava kod Muzičke škole u centru Bujanovca posle svake kiše ne bi bilo.

Po rečima stanara, prilikom asfaltiranja su još zatvorena dva slivnika, u šta su se reporteri Bujanovačkih i sami uverili.

Direktor JP “Komunalac” Ruždi Halili kaže da upravo nepostojanje atmosferske kanalizacije od pešačke zone pa duž glavne ulice do parka uzrokuje zadržavanja vode.

-Rešenje bi možda bilo u kanalu koji bi išao dužinom cele ulice, ali je za to potreban projekat i merenja – dodaje Halili.

Kiša koja je nekoliko dana padala opet je prouzrokovala probleme za pešake i automobile i iako su, pre nešto više od mesec dana, za ovaj problem “okrivljeni” nesavesni građani, o čemu su Bujanovačke pisale, jasno je da je problem u atmosferskoj kanalizaciji.

-Kanalizacija nije mogla da primi svu vodu jer je pala velika količina kiše, zbog čega je i došlo do poplave, a problem na tom potezu je svakako i kanal koji se stalno zapušuje – rekao je  Halili.

Dodao je i da su radnici stalno na terenu, ali i da, pored redovnog održavanja odvoda, voda nema gde da ode i da je potrebno vreme da se povuče.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *