Bujanovačka inspekcija: Biće akcija oko kovid propusnica, čekamo da nam kažu kako

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. oktobar 2021. Inspekcijska služba Opštine Bujanovac će striktno sprovoditi svaku naredbu Ministarstva zdravlja po pitanju kovid propusnica, kažu u inspekciji, ali kako će to izgledati na terenu od subote (23. oktobar) u 22 sata još uvek nije poznato.

Kako je našem portalu rekao Metin Ramizi, načelnik opštinske inspekcije, kako će prilikom kontrole kafića i kafana postupati komunalni inspektori zavisi od uputstva na koje se još uvek čeka.

-Očekujemo uredbu Vlade, na osnovu koje ćemo dobiti naredbu od Ministarstva zdravlja. Čekamo na uputstvo kako da postupamo – naglašava Ramizi.

Krizni štab je u sredu doneo odluku o uvođenju kovid propusnica za ugostiteljske objekte, a uredbom Vlade, pored ostalog, treba da bude regulisano da kovid redari i druga ovlašćena lica mogu od građana da traže na uvid lični dokument, s obzirom da na kovid propusnicama neće biti fotografija.

Validan kovid sertifikat biće zapravo potvrda o vakcinaciji sa dve doze(ne starija od 210 dana), odnosno treće doze vakcine, negativan PCR test ne stariji od 72 sata, antigenski test ne stariji od 48 sati.

Kako je najavljeno, Vlada danas treba da usvoji pomenutu uredbu.

-Kontrolisaćemo sve onako kako bude navedeno u instrukcijama. Kao i do sada biće angažovana komunalna inspekcija, pretpostavljam i tržišna, uz asistenciju policije. Svakako ćemo krenuti u akciju kada mera kovid propusnica stupi na snagu u subotu – kaže Ramizi.

Govoreći o kovid propusnicama u sredu, premijerka Ana Brnabić je naglasila da očekuje probleme u manjim sredinama i apelovala na ličnu i građansku odgovornost, jer se, kako je rekla, ne može sve iskontrolisati.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *