Potpredsednik kosovske vlade: Neće biti ZSO, iako Srpska lista to obećava pred izbore

Bujanovac, 21. oktobar 2021. (foto Kosovo onlajn) – Neće biti Zajednice srpskih opština (ZSO) i ako je to bio razlog što su glasali za Srpsku listu, onda su građani bili izmanipulisani, rekao je Besnik Bisljimi, potpredsednik kosovske vlade i glavni pregovarač u briselskom dijalogu sa Srbijom.

-Srpska lista može dati ta obećanja, dala ih je 2017. godine, ali ih nije ispunila. Ako su ovog puta nešto obećali o formiranju ZSO, mogu podsetiti građane šta su rekli i 2017. godine i reći im da je to ista Srpska lista – rekao je Bisljimi, prenosi Kosovo onlajn.

Bisljimi je dodao da ukoliko je Zajednica srpskih opština dobar metod onda to treba primeniti i na Albance u Srbiji.

Ocenjujući lokalne izbore održane u nedelju, Bisljimi je rekao da odziv srpskih građana u opštinama na severu nije stvaran.

– Izlaznost u srpskim opštinama je veštačka. Dok je u južnim opštinama izlaznost do 11 sati šest odsto, tamo je 30 odsto. Nismo dokazali kako se to dešava, problem je što CIK nije uspeo da osigura kredibilitet izbornog sistema u svim opštinama. Nemamo garanciju da isti ljudi ne glasaju u svakoj opštini – zaključio je Bisljimi.

 

 

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *