Radikali: Vlast u Bujanovcu, ali i SNS ne zanimaju problemi meštana Levosoja

Bujanovac, 23. oktobar 2021. Ćutanje odbornika Srpske napredne stranke u bujanovačkoj skupštini (Milica Milanović) o brojnim problemima meštana Levosoja, sela u kojem živi, za radikale je neprihvatljivo, poručuju oni u saopštenju.

-Nama je neshvatljivo da pomenuti odbornik, kao i svi ostali koji su dobili poverenje svojih komšija, tako „hrabro“ ćuti o ovim problemima. Odbornici koji se tako ponašaju morali bi znati da će ostati bez biračkog tela, jer ništa nisu uradili za meštane ni kada su mogli da urade – navodi se u saopštenju Pčinjskog okružnog odbora Srpske radikalne stranke.

Radikali dodaju da “odbornike sa liste SPS-a ne vredi ni spominjati, zato što na njih više niko ozbiljan i ne računa”.

Ističu da nekome odgovara da u srpskim selima u okolini Bujanovca nema ni osnovnih uslova za život.

-Ne postoji nijedno srpsko selo u okolini Bujanovca u kome se nešto uređuje i gradi, osim uoči izbora – kažu radikali.

Oni su pozvali opštinsku vlast u Bujanovcu da objasni stanovnicima sela Levosoje zašto nemaju osnovne uslove za život u 21. veku.

-Opštinska vlast mora da objasni žiteljima Levosoja zašto neće da im propisno uredi ulice, reši pitanje vodosnabdevanja, servisira javnu rasvetu i izgradi kanalizaciju. Bar toliko može! Neka predsednik opštine Bujanovac objasni žiteljima Levosoja gde i na šta troši njihov novac. Takvo stanje u Levosoju je prava slika i prilika nesposobne opštinske vlasti u Bujanovcu – poručuju iz SRS.

Konstatuju da se ovi problemi mogu lako rešiti, samo da postoji malo dobre volje i sposobnosti kod bujanovačke vlasti, koje očigledno nema, jer da su  imali i da su se potrudili, bar najosnovniji problemi bi odavno bili rešeni.

-Struja, voda, asfalt, javna rasveta i kanalizacija nisu nikakav luksuz. Predsednik opštine bi trebalo da zna da su to osnovni uslovi za život u 21. veku. Dakle, ukoliko predsednik opštine nije sposoban da obezbedi ni osnovne uslove za život svim stanovnicima na teritoriji opštine podjednako, treba da podnese ostavku. U Levosoju žive pošteni, vredni i čestiti ljudi koji ne zaslužuju da budu građani drugog reda. Niko nema pravo da ih ponižava i da im otežava ionako težak život, a da im redovno naplaćuje poreze i druge dažbine. Naš cilj je jasan. Mi želimo da svi nastave da žive tamo gde su im živeli dedovi i pradedovi – poručuju oni.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *