Inspektori od večeras kažnjavaju, ugostitelji zbunjeni

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 25. oktobar 2021. Opštinska inspekcija od ponedeljka uveče počinje sa strogom kontrolom kovid propusnica u bujanovačkim kafanama i kafićima. Na drugoj strani, ugostitelji su podeljeni – pojedini planiraju da zatvore lokale u 22 sata, dok će neki pokušati da iskontrolišu goste.

Posle dva dana od stupanja na snagu mere o obaveznim kovid sertifikatima za boravak u ugostiteljskim objektima posle 22 časa inspekcija više neće obaveštavati i savetovati već kažnjavati, najavio je načelnik opštinske inspekcije Metin Ramizi.

-Krećemo i večeras u obilazak ugostiteljskih objekata sa svim raspoloživim kapacitetima. Inspektori su podeljeni u dve ekipe kako bi se pokrio što veći broj lokala – kaže Ramizi za Bujanovačke.

Naglasio je da će inspekcija kontrolu vršiti uz asistenciju policije.

Ukoliko se tokom kontrole u kafiću ili restoranu  posle 22 časa zateknu građani bez kovid sertifikata  lokal se zatvra na 24 sata, najavila je ranije predsednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor ministarka Marija Obradović.

-Ukoliko se narednog dana ponovi isti slučaj, naravno idemo dalje u rigorozniju meru – ide novčano kažnjavanje od 300.000 za pravna lica, nešto manje je za odgovorna lica, i 5.000 dinara za građane koji se ne pridržavaju mera – rekla je Obradović.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *