Treću dozu primilo 1400 Bujanovčana

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 28. oktobar 2021. – U opštini Bujanovac treću buster dozu vakcine protiv korone primilo je oko 1.400 građana,  rečeno je Bujanovačkim u Domu zdravlja.

Dr Daliborka Pavlović, direktorka Doma zdravlja, kaže da je zaključno sa 27. oktobrom prvu dozu vakcine protiv kovida 19 primilo preko 14.000 građana dok je kompletno vakcinisano (dve doze) preko 13.000 građana.

Broj kompletno vakcinisanih uvećan je za oko 2.000 za mesec dana, od poslednjeg izveštaja o imunizaciji u opštini.

Vakcinacija protiv sezonskog gripa, prema rečima dr Pavlović, vrši se preko izabranog lekara, iako je isprva bila preporuka da se obavlja preko vakcinalnog punkta.

– Stav je da će preko izabranih lekara obuhvat vakcinancije protiv sezonskog gripa biti veći, a pacijente iz sela i okoline poštedećemo putovanja u Bujanovac i nazad – rekla je doktorka Pavlović.

Vakcinacija protiv kovida 19 obavlja se na Ekonomskom fakultetu, svakog radnog dana od 8 do 20 sati, subotom od 8 do 16 i nedeljom od 9 do 14 sati.

Trenutno dostupne vakcine su Fajzer i Sinofarm, a građani će uskoro moći da se vakcinišu i Sputnikom V proizvedenim u Srbiji na Institutu Torlak.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *