Kon i Tiodorović traže da kovid propusnice važe non-stop

Bujanovac, 29. oktobar 2021. Epidemiolozi i članovi Kriznog štaba Predrag Kon i Branislav Tiodorović zahtevaju da kovid propusnice budu obavezne 24 sata.

-Mora da se shvati: kovid propusnice 24 sata, pa nek se okuplja koliko god ko hoće i gde hoće. U rovovima, gde su zdravstveni radnici, zahtevaju se takve mere i brza i efikasna imunizaciju. Nema više prostora – rekao je Kon za RTS.

Po njegovim rečima, bez ozbiljnih restriktivnih mera neće doći do padanja krive, a to padanje krive je privremenog karaktera i ponovo će doći do porasta kad prestanu mere.

-Jedini izlaz je zaražavanje ili vakcinacija. Nama je cilj da idemo na imunizaciju – rekao je Kon.

Tiodorović kaže za RTS da članovi medicinskog dela Kriznog štaba i dalje smatraju da nije dovoljno da kovid propusnice važe samo od 22 časa, već da je potrebno da to bude 24 sata, kao i da bi trebalo da važe svugde u zatvorenom, osim u apotekama, benzinskim pumpama i prehrambenim prodavnicama.

-Mislim da su reakcije onih koji su najpogođeniji, mislim pre svega na ugostiteljske radnike, ponekad i opravdane. Ako vam neko kaže “pa šta ću ja da radim u 22 sata, treba da isterujem ljude koji će biti protiv toga”, bolje je, dobio sam sugestiju i takav stav od onih najpoznatijih naših ugostitelja, da bude na 24 sata – kaže Tiodorović.




One thought on “Kon i Tiodorović traže da kovid propusnice važe non-stop

  1. Revolucija

    Mengele! Mengele! Mengele! NIKAD ALI NIKAD VAM NEĆE PROĆI PLAĆENIČKA DJUBRAD! ZAJEDNO SA KRIMINALCEM MINISTROM UBICE!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *