Građani: Nezaposlenost i nezainteresovanost centralnih vlasti najveći problemi Bujanovca

Bujanovac, 12. novembar 2021. – Najveći problem koji muči žitelje opštine Bujanovac je nezaposlenost, pokazuju rezultati ankete “Problemi građana” objavljene na našem portalu.

Od osam ponuđenih odgovora na pitanje “Koji su najveći problemi u opštini Bujanovac”, 67,56 odsto ispitanika je zaokružilo nezaposlenost, dok se za ekologiju i nezainteresovanost centralne vlasti opredelilo po 24,32 odsto naših čitalaca.

Migraciju mladih kao problem Bujanovca označilo je 27% anketiranih, a 18,92 odsto učesnika smatra netransparentnost lokalne uprave uzrokom najvećih problema u opštini.

Nerešeni odnosi između Beograda i Prištine ne izazivaju neku veću pažnju meštana jer se za ovaj odgovor odlučilo svega 5,4 odsto anketiranih, dok je 10,8 procenata ispitanika zaokružilo nedostatak zabavnih sadržaja.

U anketi našeg portala učestvovalo je pedesetak čitalaca, najviše iz samog grada i okolinih mesta, i većina smatra da je ekonomija, politička situacija, ekologija, vlast ali i “totalna zatupljenost ljudi od strane režimskih medija” glavni uzročnik problema u sredini u kojoj žive.

“Nezaposlenost. Nijedna fabrika se nije otvorila u poslednjih 5 godina koliko živim ovde, Vučić je obećavao za Gumoplastiku, ali ništa”, samo je jedan u nizu sličnih komentara.

“Ima dosta problema i svi su veliki. Nemogućnost zaposlenja, diskriminacija od strane sopstvene države, nepismenost radnika Opštinske uprave, bahatost funkcionera, nekultura, zagađenje. Bujanovac je jedan divlji zapad-bez zakona i pravila”, komentariše drugi čitalac.

Nisu izostali ni komentari na račun održavanja čistoće u gradu, nepropisnog parkiranja  i dugog čekanja na izvođenje infrastrukturnih radova.

Šta bi to čitaoci promenili u Bujanovcu da mogu da odlučuju jedno je od pitanja na koje su anketirani odgovarali i većina odgovora oslikava stanje na terenu sa kojim se suočavaju građani i probleme na koje u svakodnevnom životu nailaze.

Vlast, partijsko zapošljavanje i ukidanje lažnih diploma, parkiranje, saobraćajni kolaps u gradu, “mentalitet”,  navođeni su kao primeri gde su neophodne promene.

“Izbacio bih sve političke partije iz lokalne samouprave i na vlast doveo vanstranačke, mlade kvalifikovane ljude, svih nacionalsnosti, a kojima je stalo do toga da Bujanovac bude bolje mesto za život”, kaže jedan čitalac.

Pojedini bi “poboljšali komunikaciju radnika Opštine i Policije sa strankama”, drugi bi “renovirali Dom zdravlja”, a ima i onih koji misle na najmlađe stanovnike Bujanovca pa bi “napravili parkić i igralište za decu”.

Bujanovačke će u narednom periodu pokušati da od nadležnih i odgovornih dobiju odgovore i konkretna rešenja za probleme na koje ste nam ukazali kako bi zajedno poboljšali život ne samo u gradu već i u okolnim naseljima.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *