Mitrovic: Kamberija ne zanima kako da podignemo bujanovačku ekonomiju

Bujanovac, 16. novembar 2021. Šef bujanovačkih naprednjaka i narodni poslanik Nenad Mitrović oštro je kritikovao svog kolegu u Skupštini Srbije Šaipa Kamberija, rekavši da se nadao da će kod njega preovladati razum.

-Smatrao sam da će Šaip Kamberi imati meru u političkim izjavama,da će kod njega preovladati razum i da se posveti političkom radu koji će doprineti istinskom približavanju i zajedničkom suživotu Srba i Albanaca u Bujanovcu, Preševu i Medveđi – kaže Mitrović za Bujanovačke.

On je reagovao na Kamberijevu izjavu o dešavanjima oko murala Ratka Mladića u Beogradu i ocene da državne institucije glorifikuju ratne zločince.

-Kamberi se bavi ko su ratni zločinci i kako treba država da reaguje, da li je trebalo da postoji mural generalu Ratku Mladiću ili ne. Zaboravlja da pripadnicima bivše Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe stoje spomen obeležja od Velikog Trnovca, preko Končulja, pa sve do Oraovice, o tome ni reč ne progovara – kaže Mitrović.

Naglasio je da je očigledno da Kamberija ne interesuje dobrobit građana Bujanovca.

-Njega ne interesuje kako i na koji način da ekonomski razvijamo ovaj region. Na otvaranje Jumkove fabrike u Bujanovcu uredno je pozvan i nije hteo da dođe, kako to objašnjava svojim sunarodnicima Albancima? Za svoju nesposobnosti u radu krivi vlast i državno rukovodstvo Srbije, a on je godinu i po na vlasti u Bujanovcu tako što je 2020. godine isključio 40% Srba iz političkog života ove multietničke opštine. Ima li kraja demagogiji Šaipa Kamberija? – pita Mitrović.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *