Zoran Spasić se ne vraća na mesto direktora SC „Mladost“ i pored presude Apelacionog suda

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. novembar 2021. Apelacioni sud potvrdio je presudu Višeg suda u Vranju kojom se nalaže bujanovačkoj Skupštini da na mesto direktora Sportskog centra „Mladost“ vrati Zorana Spasića, jer je pre godinu dana smenjen nezakonito. Međutim, Spasić je od toga odustao, kako je u utorak rekao Bujanovačkim, iz ličnih razloga.

On je na upravo završenom sastanku izvestio opštinske čelnike da se odriče prava na povratak na mesto direktora, potvrdio je našem portalu.

-Sud je presudio u moju korist, ali sam se ja toga odrekao iz ličnih razloga. Ostajem na mestu rukovodioca finansijske službe u SC „Mladost“ i to je to – kratko je izjavio za Bujanovačke, bez detaljnijeg obrazloženja ove nesvakidašnje odluke.

Dan ranije, pre zvanične potvrde da je i Apelacioni sud presudio u Spasićevu korist, predsednik Skupštine Enver Ramadani rekao je Bujanovačkim da će Skupština poštovati i postupati po sudskoj odluci.

Nakon Spasićevog odustajanja od povratka na mesto direktora to ipak neće biti neophodno.

Viši sud u Vranju doneo je u julu mesecu ove godine prvostepenu presudu po kojoj je Zoran Spasić nelegalno, pre isteka mandata, smenjen sa mesta direktora Javne ustanove Sportski centar “Mladost” u Bujanovcu.

Sud je Skupštini opštine Bujanovac, kao osnivaču, naložio da Spasića vrati na mesto direktora i isplati razliku u plati, a presuda je sada potvrđena i na drugom stepenu posle žalbe tužene strane.

Skupštinska većina koju čini svealbanska koalicija smenila je Spasića 16. novembra 2020, gotovo 2 godine pre isteka mandata, o čemu su Bujanovačke pisale.

Na njegovo mesto postavljen je Fatmir Hasani, kandidat Partije za demokratsko delovanje.

Uz Spasića, tada je sa mesta direktorke Biblioteke smenjena i Lidija Trajković.

Njih dvoje bili su jedini Srbi na čelu opštinskih preduzeća i ustanova.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *