fbpx

Epidemiolozi predlažu raspust od 15. decembra

Bujanovac, 19. novembar 2021. Predložiću da zimski školski raspust umesto 31. decembra počne već od 15. decembra, kako bi se obuhvatili novogodišnji i božićni praznici po oba kalendara, najavio je epidemiolog Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba za borbu protiv korone.

-Time bismo obuhvatili praznični period za vernike koji slave po katoličkom kalendaru. Katolički Božić je pre Nove godine, imaćemo tada verovatno i naše ljude koji žive i rade u Zapadnoj Evropi, a dolaze kod nas baš u tom periodu. Mogućnost je da, zbog svega toga, raspust potraje iza pravoslavnog Božića ili srpske Nove godine – rekao je Tiodorović za list Nova, prenosi N1.

Inače, od ponedeljka, 22. novembra, u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici će pohađati nastavu po prvom neposrednom modelu, što znači da će svi biti u odeljenju, dok o zimskom raspustu još nema odluke, rekao je za RTS pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić.

Po Tiodorovićevim rečima, druga mogućnost je da raspust počne nešto kasnije, pred Novu godinu, da se obuhvati taj praznični period.

Prema tom scenariju bi prvi radni dan bio iza pravoslavnog Božića.

On je napomenuo da je treća mogućnost da ljudi iz prosvete daju svoj sud o raspustu i trajanju polugodišta, pošto se sve odluke lome preko njihovih ledja.

-Treća opcija je da nastavnici daju najbolje rešenje i sud, da vide kako će da uklope završetak polugodišta i davanje ocean – rekao je Tiodorović.

 

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *