fbpx

Kadriu: Bujanovac i Preševo su pripadali Kosovu

Bujanovac, 1. decembar 2021. (foto KTV printscreen) – “Kosovo bi trebalo da traži da mu se vrate opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa”, kaže Kuštrim Kadriu, predsednik Građanskog pokreta Vatra (Ognjište) iz Gnjilana.

Po njegovim rečima, Bujanovac, Preševo i Medveđa su uvek bili deo Kosova, prenosi prištinska Koha.

-Ove opštine su 50-ih godina posle teritorijalnih promena koje su izvršile vlasti tadašnje Jugoslavije prešle pod jurisdikciju Republike Srbije. Na primer, u selu gde su rođeni moj otac i deda imamo katastarske parcele koje su bile u opštini Kamenica. To su činjenične stvari, nije to prva istorija od pre 200 ili 500 godina, već 50 i 60 unazad. Ovu nepravdu Kosovo mora da ispravi i da traži od Srbije vraćanje tih opština –  rekao je Kadriu.

Dodao je da bi to pitanje što pre trebalo da se uključi u dijalog Beograda i Prištine.
One thought on “Kadriu: Bujanovac i Preševo su pripadali Kosovu

  1. ALEKSANDAR D. POPOVIĆ ''KUKE''

    ODGOVOR KUŠTRIMU KADRIJI NA NJEGOVO TVRĐENJE DA JE BUJANOVAC PRIPADAO KOSOVU

    ŠOK KADRIJU, PRVO I PRVO ODAKLE TI PRONAĐE TU NOVU ISTORIJU DA JE TO TAKO. TI IMAŠ 30-35 GODINA, A JA SAM UŠAO U 80-TU JER SAM ROĐEN 1942 GODINE U BUJANOVCU I. OD MOG ROĐENJA PA DO DANAŠNJEG DANA BUJANOVAC JE U SRBIJI I TU ĆE OSTATI. VI MLADI POLITIČARI ŽELITE DA SVE ŠTO ZAMISLITE I DA OSTVARITE, ALI SVE ŠTO LETI NE JEDE SE KAZE NAŠ NAROD. ŠTO TVOJI OTAC I DEDA NISU POKRENULI TO PITANJE POSLE DRUGOG SVETSKOG RATA NEGO SADA. TADA KAO I SADA SRBIJI SU PRIPADALI I TRNOVAC ,I TURIJA I NESALCE,I LUČANE I DR. SELA KAO I PREŠEVO SA SVIM SELIMA SU BILI U SRBIJI I NIKADA NISU PRIPADALI KOSOVU. TO POKAZUJU SVE KNJIGE STAROSLAVNE KOJE NISI NIKADA NI VIDEO A NI PROČITAO. TI MISLIŠ DA SI NARASTAO I TI ĆEŠ DA MENJAŠ ISTORIJU OVE ZEMLJE NE UZBUNJUJ TVOJ NAROD JER POSLE DRUGOG SVETSKOG RATA SVI SMO ZAJEDNO ZIVELI U TOM BUJANOVCU SA TVOJIM ŠIPTARIMA ZAJEDNO IŠLI U ISTU ŠKOLU I UČILI ZAJEDNO SA JUMEROM, ASANOM, MUAREMOM, ABDULOM I DRUGIM A KOJI NISU IMALI TU NAKARADNU IDEJU KOJU TI SADA PROPOVEDAŠ. NAĐI SNAGE DA ŽIVIŠ TU I TO ZAJEDNO A NE DA TRAŽIŠ SVOJU NOVU DRŽAVU JER JE NEĆEŠ DOBITI DOK POSTOJI OVA SRBIJA. ZAJEDNIŠTVO JE BUDUĆNOST A NE PODVAJANJE I UGROŽAVANJE SRBA U TIM NAŠIM KRAJEVIMA.
    .

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.