Građani pitaju vlast kada će prestati sa partijskim zapošljavanjem u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 2. decembar 2021. – Građani opštine Bujanovac od lokalne vlasti traže odgovore na pitanja kao što su „kada ćemo dobiti vodu“, „kada ćete prestati sa partijskim zapošljavanjem“ i „dokle ćete ulagati samo u albanska sela“. Pitanje koje najbolje ilustruje mišljenje Bujanovčana o radu lokalne samouprave glasi: „Kada ćete početi da radite u interesu građana?“

Oni su ova pitanja postavljali u anketi našeg portala o transparentnosti Opštine Bujanovac, o čijim smo poražavajućim rezultatima pisali ranije.

Problemi u infrastrukturi, zapošljavanju, odlazak mladih, podređen položaj srpske zajednice, dominiraju kao teme kojima su se učesnici u anketi bavili u rubrici „Postavite pitanje nadležnima u Opštini“.

Zašto se ne preduzme nešto po pitanju omladine, bez obzira na nacionalnost i veru. Da imaju posao, da mogu izdržavati svoje porodice, plaćaju dažbine. Zašto da budemo najgora opština, da nam mladi odlaze u beli svet da rade, kad mogu i ovde kad bi im se ponudio posao

„Kada će početi uređivanje srpskih sela oko Bujanovca, i da li možemo očekivati da srpska sela budu barem malo nalik albanskim?“, pita jedan čitalac albansku većinu na vlasti.

Postavlja se i pitanje „Da li ćete uraditi nešto za srpsku zajednicu u skorije vreme?”.

“Kad planiraju da reše problem sa vodosnabdevanjem tokom letnjeg perioda i da saniraju putnu infrastrukturu u gradu, a da batale asfaltiranje puteva  Zarbincu, Suharnu itd, jer tamo više niko ne živi”, pitaju Bujanovčani.

Putevi, asfalt, vodosnabdevanje, najviše zanimaju i meštane kleničkog kraja.

Etnička struktura novozaposlenih u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima  u poslednje 4 godine za mnoge je tema o kojoj bi vlast trebala da se izjasni.

Do kada ćete zapošljavati samo Albance”, glasi jedno od pitanja.

Vlasti se zapravo spočitava zapošljavanje i po stranačkoj i po etničkoj liniji i porodičnoj liniji.

“Zašto se ponašate kao da su vam Bogom dana ta radna mesta, da ih koristite u privatne i familijarne svrhe? Nista nije večno”, kaže jedan čitalac.

“Kada će moći vanstranačko zapošljavanje”, pita drugi, a tu je i konstatacija da “na jednoj stolici sedi pet partijskih kadrova koji ništa ne rade”.

Pojedine zanima kada ce se otvoriti neka fabrika da se omladina zapošljava. “Ovako se samo misli na lični interes. Nudite sve i svašta pred izbore, a na žalost Bujanovac postaje grad duhova”.

“Zašto se ne preduzme nešto po pitanju omladine, bez obzira na nacionalnost i veru. Da imaju posao, da mogu izdržavati svoje porodice, plaćaju dažbine. Zašto da budemo najgora opština, da nam mladi odlaze u beli svet da rade, kad mogu i ovde kad bi im se ponudio posao”, pitaju Bujanovčani.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *