Zimski raspust od 31. decembra, jednoglasna odluka Kriznog štaba

Bujanovac, 2. decembar 2021. Odluku da se školski raspust ne pomera i ostane od 31. decembra do 24. januara Krizni štab za borbu protiv korone je doneo jednoglasno, kaže ministar prosvete Branko Ružić.

-Nismo bili protiv onoga što zdravstveni deo Kriznog štaba predlaže, oni su najreferentniji i najpozvaniji da ocene kakva je epidemiološka situacija, otvorili smo sve opcije i doneli odluku. Ne postoje dve strane – rekao je Ružić na TV Prva.

Po njegovim rečima, brojke govore da obrazovni sistem nije mesto gde dolazi do transmisije virusa i naveo podatak da skoro 80 odsto svih odeljenja u osnovnim i srednjim školama nema nijedno zaraženo dete.

-Trenutno nema ni 0,15 odsto zaraženih u odnosu na apsolutni broj dece školskog uzrasta. Prvo polugodište treba završiti, kao i ocenjivanja i nadamo se da će se i na zimskom raspustu poštovati mere – rekao je ministar.

Dodao je da je zdravlje prioritet i da će se pratiti situacija i donositi, kaže, primerene odluke.

Mislim da je situacija zadovoljavajuća, ali daleko od toga da smo zadovoljni stepenom vakcinacije u opštoj populaciji. U prosveti je blago porastao na 56,2 odsto, ali je zabrinjavajuće mali procenat vakcinisanih od 12 do 18 godina. Potrebno je da se i o tome razgovara – naglasio je Ružić.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *