Vranjenews: Policija na našim vratima

Bujanovac, Vranje, 4. decembar 2021. (foto Vranjenews) –  Vranjska policija u subotu rano ujutro ponovo je bila na vratima privatnog stana Dejana Dimića i Milene Dimić, urednika i novinarke redakcije Vranje News, kako bi novinarki preneli upozorenje da se nikako ne pojavljuje na ekološkom protestu koji je za danas u 13.45 zakazan u Vranju.

Kako javlja Vranjenews, policajci su saopštili da je novinar-fotoreproter ove medijske kuće Milena Dimić označena „kao organizatorka skupa“ koji je održan prošle subote u Vranju.

„Oni su, na zaprepašćenje dvoje novinara, saopštili da je novinar-fotoreproter naše redakcije Milena Dimić označena „kao organizatorka skupa“ koji je održan prošle subote u Vranju, iako su samo sebe demantovali pre nedelju dana i dobro znaju da je na licu mesta bila po novinarskom zadatku, kao članica redakcije ovog medija, sa vidno istaknutom novinarskom legitimacijom, te da se i tada policajcima predstavila kao medijski izveštač. Dimićevoj je od policajaca stavljeno na znanje da će u slučaju pojavljivanja na skupu „biti krivično procesuirana“, javlja Vranjenews.

Iz redakcije podsećaju da je policija prošle subote, nakon informativnog razgovora u Policijskoj upravi Vranje, brzo pustila novinarku Vranje News-a kući uz izvinjenje i sa obrazloženjem da je pozvana greškom (postoji službena beleška o tome)

„Ne znamo kako da drugačije protumačimo ovaj potez policije, osim kao pritisak na naš medij da se u subotu ne bavi svojim poslom i da ne izveštavamo sa ekološkog protesta u Vranju. Zaista nemamo objašnjenje za ovakve postupke policije, da nam dolaze na kuću, da nas u cik zore etiketiraju pred komšilukom, prijateljima i poznanicima kao da smo nekakvi kriminalci i dovode u vezu sa navodnim kršenjem zakona, a svima koji nas znaju poznato je da smo pošteni ljudi, primerni građani ovog grada i ove države, koji izvršavaju sve obaveze prema ovoj državi i svoj posao rade profesionalno i isključivo u skladu sa kodeksom novinara. Da ne govorim koliko uznemirenja unose u naš dom jer živimo sa bebom od godinu dana i sinom koji je u početnim razredima osnovne škole“, navode iz Vranjenews

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *