Mladi Bujanovca: Da i najsiromašnija deca dobiju novogodišnji paketić

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 6. decembar 2021. – Mladi iz Bujanovca i Preševa u humanitarnoj akciji prikupljaju novac, slatkiše, igračke za novogodišnje paketiće za decu iz socijalno ugroženih porodica. Oni pozivaju građane da pomognu tako što će uplatiti novac na namenski račun ili kontaktirati organizaciju “Građanske inicijative”.

Mladi iz Bujanovca i Preševa, najnerazvijenijih opština u Srbiji, svesni lošeg materijalnog stanja mnogih porodica, ovim gestom žele da pomognu i prirede malu radost svojim najmlađim sugrađanima.

– Svako dete ima pravo na srećno detinjstvo. Obradovati decu za vreme praznika je veliko zadovoljstvo, a videti osmeh na njihovim licima je znak da činimo pravu stvar. Pozivam sve lokalne privrednike da shodno svojim mogućnostima uplate novac i time doprinesu dečijim novogodišnjim radostima – kaže Bogdan Matić, srednjoškolac i aktivista iz Bujanovca.

Milica Branković, koordinatorka na terenu Građanskih inicijativa, kaže da je reč o porodicama koje se bore za golu egzistenciju i da su u pitanju deca koja možda nikada nisu dobila novogodišnji paketić, jer roditelji nisu bili u mogućnosti da im obezbede takvu radost.

– Cilj nam je da poklonimo paketiće svoj deci iz socijalno ugroženih porodica, a za to nam je potreban najveći mogući odaziv kompanija, trgovinskih lanaca i na loklanom i na nacionalnom nivou da svojim donacijama u vidu slatkiša, igračaka i ostalih dečijih sadržaja pomognu i podrže akciju – kaže Milica.

Dodaje da je svaka donacija bitna, i da ukoliko ih bude više, biće i veći broj paketića sa kvalitetnijim sadržajem.

Pojedinci, organizacije i firme mogu uplatiti novac za kupovinu sadržaja za paketiće do 20. decembra na namenski račun 160-6000000072787-35 u banci “Intesa”.

Igračke, slatkiši i drugi slični sadržaji interesantni za decu se mogu donirati u prostorijama Kancelarije za mlade na gradskom trgu u Bujanovcu ili putem “Građanskih inicijativa” na broj telefona 069/3624041 ili mejla milicab@gradjanske.org.

Pored Bujanovca i Preševa, ova novogodišnja humanitarna akcija se organizuje u Vranju i Lebanu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *