„Od temelja do krova“ – počinje rekonstrukcija škole „B. Radičević“

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 9. decembar 2021. Radovi na kompletnoj rekonstrukciji bujanovačke Osnovne škole „Branko Radičević“ zvanično počinju u petak (10. decembra), potvrdio je našem portalu direktor škole Nenad Tasić. Renoviraće se najpre noviji deo zgrade i za to vreme će se nastava za sve učenike odvijati u starom delu.

Tasić naglašava da je u školi sve organizovano za rad tokom rekonstrukcije.

-Nastava će se odvijati normalno, dakle nema skraćenja časova. Obezbedili smo prostor za sva odeljenja, a imamo ih ukupno 37. Kabineti i medijateka će se koristiti kao učionice. Posebnu pažnju smo posvetili bezbednosti učenika tako da će deo objekta u kojem će se odvijati radovi za njih biti potpuno nedostupan – kaže direktor.

Dugo iščekivana i najavaljivana rekonstrukcija koštaće 235 miliona dinara.

Direktor kaže da će škola biti u potpunosti renovirana – stolarija, podovi, instalacije.

-Koliko znam, radiće se sve, od golih zidova pa čak do grejača u olucima. Biće instalirane i kamere. Koliko ovakav projekat znači za školu ne treba trošiti reči. – kaže on.

O kakvom projektu se radi govori i podatak da je za realizaciju predviđeno 300 radnih dana.

Kada radovi budu završeni na novijem delu objekta učenici i nastavnici će preći tamo, a rekonstrukcija se nastavlja u starom delu, dodao je direktor.

-Dislociranje škole za vreme rekonstrukcije jednostavno nije bilo moguće, jer imamo veliki broj odeljenja. Tako da je odlučeno da se radi ovako parcijalno – kaže on.

Sredstva za rekonstrukciju oronulog objekata „od temelja do krova“ zapravo su donacija Evropske unije, odnosno nemačke banke KFW, a u Bujanovac su stigla preko republičke Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima na osnovu projekta opštinske Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (KLER).

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *