fbpx

Mladi u akciji: Protiv diskriminacije i nasilja

Bujanovac, 11. decembar 2021. Organizacija The Future (Budućnost) realizovaće u Bujanovcu projekat „Mladi u akciji“ koji ima za cilj jačanje kapaciteta mladih iz lokalne zajednice i podizanje  svesti o važnosti promovisanja rodne ravnopravnosti.

“Realizacijom planiranih aktivnosti projekta podići će se svest o značaju i neophodnosti borbe za ženska prava i borbe protiv svih oblika diskriminacije i rodno zasnovanog nasilja”, navode iz organizacije.

Ostvarivanje osnovnih ciljeva projekta biće obezbeđeno kroz sisteme neformalnog obrazovanja.

Učesnici ovog projekta imaće priliku da uče i steknu znanja i veštine kroz tematske i kreativne interaktivne radionice, a proces njihovog sticanja odvijaće se kroz razgovor, kritičko razmišljanje, individualno ili u grupama.

“U petak je realizovana prva aktivnost projekta na lokalnom nivou, gde smo mlade upoznali sa projektom i aktivnostima koje će se realizovati do marta, takođe smo obeležili i Međunarodni dan ljudskih prava”, kažu u organizaciji.

The Future je u ovom projektu  partner Kluba za osnaživanje mladih 018 (MOC 018) iz Niša i „Romske organizacije Prokuple“ iz Prokuplja, koje će projekat realizovati u svojim gradovima.

Projekat je podržan od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.