I Vučić zna za problem u Žbevcu

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 16. decembar 2021. – Gotovo sve ulice u selu Žbevac su asfaltirane ili nekako uređene osim puta u naselju Čorbinski rid, iako smo zahteve upućivali na razne adrese godinama unazad, kaže za naš portal Goran Stevanović, meštanin ovog sela.

Za desetak domaćinstava u ovom naselju uređen put je zahtev od kojeg ne odustaju, a radi se o deonici  u dužini od 170 metara koja je, po rečima meštanina, zbog rupa nepristupačna ne samo za vozila, već i za pešake.

– Već nekoliko godina pokušavamo da od nadležnih instistucija, i lokalnih i republičkih, izdejstvujemo saniranje puta, da se prokopaju kanali, da se put pospe tucanikom, ali do danas se problem nije rešio – rekao je Stevanović.

Kaže da su molbe i zahtevi slati na adrese predsednika Republike, premijerke, Koordinacionog tela i lokalne samouprave  u Bujanovcu, da su dobili odgovore, ali da se sa sanacijom puta ništa nije uradilo.

– Nasipan je tucanik 2015. godine i to je to. Nije prokopan kanal da voda otiče sa strane, a ne po sredini puta, što izaziva problem zimi i kada su velike padavine – dodaje Stevanović.

Posle kiše, kako kaže, meštani sami saniraju najveće rupe kako bi sebi i svojim porodicama omogućili kretanje.

Podsetimo,  asfalt traže i meštani naselja Mezdraja u selu Klenike, o čemu su Bujanovačke nedavno pisale.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *