Bujanovačka banja nema novca za sređivanje teniskih terena

Piše: Melanija Janjić

Bujanovac, 18. decembar 2021. – Renoviranje zapušteniteniskih terena u Bujanovačkoj banji ipak je velika investicija i to nam trenutno nije prioritet, rekao je za Bujanovačke glavni medicinski tehničar Marjan Tomić, jedan od rukovodioca Specijalne bolnice za rehabilitaciju.

Sređena fasada bazena

Iako je Bujanovac svojevremeno bio jedan od retkih mesta u regionu sa savremenim teniskim terenom sa šljakom i reflektorima, njegova obnova će morati da sačeka, s obzirom na to da je za to potrebno uložiti veliku svotu novca.

-U planu imamo i renoviranje fudbalskog i košarkaškog terena na proleće, a nakon toga, ukoliko nam sredstva dozvole, sređivanje teniskih terena i kampa koji se nalazi pored, jer je u tome budućnost, kaže Tomić.

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija teniskih terena je najveća investicija:

-To je pravljeno megalomanski još u doba socijalizma, a nije održavano, i već 20 godina propada. Svakako imamo u planu sređivanje, dosta toga je već urađeno što se tiče samog hotela, ali i okoline, kaže Tomić.

Na proleće novi mobilijar za decu

Naglasio je da je park oko hotela, koji je godinama bio zapušten, sređen ove godine, kao i da je igralište za decu, koje je bilo nefunkcionalno, sada popravljeno, ofarbano, a na proleće će biti upotpunjeno novim toboganom i ljuljaškom.

Novac uložen u hotel

Dodaje da je upravo završena restauracija spoljašnosti bazena, što smatra izuzetno značajnim, budući da oni predstavljaju zaštitni znak Bujanovačke banje.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *