Behluli iz Tirane specijalno za Bujanovačke: Otvoreni Balkan velika šansa i za naš region

Poziv Edija Rame

Bujanovac, Tirana, 21. decembar 2021.-Među učesnicima samita Otvoreni Balkan, koji se upravo održava u Tirani, je i Bujanovčanin Nedžat Behluli, kao gost kabineta domaćina skupa, premijera Albanije Edija Rame.

-Svaka nezavisna država kojoj je prioritet ekonomski razvoj, sama bira put kojim ce ići jer od ekonomije se živi a o politici se samo priča. Open Balkan je otvoren i za druge da se pridruže, – poručuje Behluli iz Tirane specijalno za Bujanovačke.

O tome kako će sporazumi koji budu dogovoreni u Tirani između Edija Rame, premijera S. Makedonije Zorana Zaeva i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uticati na lokalnu ekonomiju, Behluli za Bujanovačke kaže:

-Otvaraju se mogućnosti za bolju i slobodnu saradnju, protok ljudi, roba, usluga i kapitala. Oni dolaze kod nas, ali ćemo i mi delovati na tržišta Albanije i Severne Makedonije jer se od januara 2022. uklanjaju brojne birokratske prepreke i neće biti administracije i papirologije, rekao je Behluli.

Behluli i predsednik PKS Marko Čadež

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije danas za RTS da su sporazumi koji će biti potpisani u Tirani nukleus nečega što će stvoriti da ovaj deo Evrope bude suštinski bez granica, i mnogo pre nego što smo mislili. Napominje da je „Otvoreni Balkan“ velika ideja koja će snažiti i pokazivati snagu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *