Ragmi Mustafa jedini albanski lider koji je osudio paljenje zastave Srbije u Tirani

Piše: N. Stevanović
Bujanovac, 21. decembar 2021. Paljenje državne zastave Srbije sinoć u Tirani od političkih predstavnika Albanaca na jugu Srbije osudio je jedino Ragmi Mustafa, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca.

Ragmi Mustafa

Objavljujući sliku srpske zastave u plamenu na Fejsbuku Mustafa je napisao da su „ovakvi postupci neprihvatljivi, uprkos frustracijama zbog državnih politika u regionu“.

Do paljenja srpske zastave došlo je u ponedeljak uveče u glavnom gradu Albanije, na protestu protiv inicijative Otvoreni Balkan i dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića na samit.

Mustafa je, međutim, dodao da se sa ovakvim pristupom „Albanci Preševske doline svakodnevno suočavaju, što je takođe za osudu“.

-Mi smo i jedina zajednica na Balkanu kojoj je zakonom zabranjeno da koristi svoju nacionalnu zastavu – naveo je Mustafa.

Predsednik opštine Bujanovac i lider Demokratske partije Nagip Arifi nije se oglašavao na ovu temu, ali ni po pitanju šefa odborničke grupe njegove partije u lokalnom parlamentu Jetmira Memetija, koji je bio direktan učesnik protesta u Tirani.

Na prizor zastave Srbije u plamenu nem je ostao i narodni poslanik iz Bujanovca i šef Partije za demokratsko delovanje Šaip Kamberi, koji u parlamentu i na društvenim mrežama ne propušta priliku da govori o evropskim vrednostima, demokratiji, suočavanju sa prošlošću, odgovornosti, ljudskim pravima i još mnogo čemu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *